dilluns, 21 de febrer del 2011

El Surrealisme

EL Surrealisme
El surrealisme es va iniciar l’any 1919, amb els poetes André Breton i Phillipe Soupault. Es va iniciar quan van començar a publicar la revista "Littérature". Va tenir gran exit en la nova avantguarda de París. El Surrealisme és un moviment que adopta formes diverses, ja poden ser, pintura, poesia o narrativa. André Breton va definir el Surrealisme com un "automatisme psíquic pur, per mitjà del qual s’intenta expressar, verbalment, per escrit o de qualsevol altra manera, el funcionament real del pensament". La base teòrica que explicava Sigmund Freud per definir el surrealisme era; Són les investigacions per trobar un nivell mental inconscient, en el coneixement més profund de la persona i poder-hi arribar mitjançant els somnis o l’ interpretació de paraules. Aquestes teories eren l’aspiració de Breton. Es van començar a publicar a França obres de Sigmund Freud com "La interpretació dels somnis" i "Psicopatologia de la vida quotidiana", a partir del anys 20. El primer manifest surrealista va ser l’any 1924, amb l’escriptura automàtica.

La pintura Surrealista porta a dibuixar una imatge com un signe d’un món personal i amagat del autor. Els autors més importants són André Masson, Marx Ernst o Jean Arp. Ells feien servir la tècnica del “frottage, per tal de produir imatges sense planificació prèvia i després esbrinar el que significaven.
Una altra tècnica molt freqüentada pels surrealistes era el joc anomenant dels "cadàvers exquisits", que consisteix que un grup de persones confeccionaven un dibuix afegint elements sobre una tira de paper que es va plegant perquè no es pugui veure la part precedent. Max Ernst va construir imatges pictòriques en les quals hi afegia elements que no tenien res a veure.
Durant els anys trenta els surrealistes van començar a pensar i produir una cosa nova que no s’havia fet mai abans. Els objectes surrealistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada